Julaftonsdessert

På julafton tänkte jag göra en mousse.


Choklad- och mintmousse
För 6 personer.

Julefterrätt

Ingredienser

1+2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, i bitar
6 plattor after eight
50 g ljus choklad




Gör så här

Koka 1 dl grädde i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och After eight så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.

Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i 6 portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.

Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.
(recept från matklubben.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0