Julaftonsdessert
På julafton tänkte jag göra en mousse.
100 g mörk choklad, i bitar
6 plattor after eight
50 g ljus choklad
Julefterrätt
Ingredienser
1+2 dl vispgrädde100 g mörk choklad, i bitar
6 plattor after eight
50 g ljus choklad
Gör så här
Koka 1 dl grädde i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och After eight så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.
Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i 6 portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.
(recept från matklubben.se)Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i 6 portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.
Kommentarer
Trackback