Vilken bra dag!

Har varit och firat Martins morfar 80 år idag. Det var trevligt att umgås lite med familjen!
Påvägen hem stannade vi på Hööks, eller rättare sagt skulle Micke och Fia in på Barnens Hus och Hööks bara råkade liga alldeles bredvid. Och ett sånt tillfälle kan man ju bara inte låta gå förbi :).
Passade på och handla lite för juklappspengar som jag fortfarande har kvar. Det blev en ridjacka, ridvantar, täcke till Sigge och teddyvärmare till sadeln, tänkte försöka ta en långtur med hästen jag rider på lördag!!

Sen när vi åkte hem hämtade vi ut min Iphone som jag beställt, sååå glad för det...nu kan jag bli lika nördig som alla andra iphoneusers och snacka om en massa applikationer och så.

Som att inte dagen redan var gjord tog jag en långpromenad med Sigge och Camilla runt ån och sen åkte vi hem till mig och åt mat. Det var väldigt trevlig!

Har hårdträning på Sigge nu när det gäller inkallning och aktivering på promenader, kan till och med ha honom lös för det mesta i stan även fast vi möter människor. Men är det hundar vi möter måste jag ha honom kopplad än så länge...men hoppas kunna få ordning på det också. Ska träna honom ordentligt i stan efter en lång dags aktivering någon helg också.

Syster och hennes kompis spelar just nu Wii och tramsar! ;) Men jag ska "leka" med min iphone.
Så bara så ni vet så kommer det komma mycket bilder uppladdade på bloggen från och med nu eftersom jag har min egen iphpone... undra hur många gånger jag kan tjata om det och skriva att jag har en iphpone...iphpone! *hihi*.



Gratior est solito post maxima nubila Phoebus, post inimicitias clarior est amor

"Klarare än annars skiner solen efter täta moln, klarare lyser kärleken efter strid".

Elendes elende...

Har fler personer i min närhet som går igenom olika tunga saker just nu som sjukdom, relationer och problem som mår jävligt dåligt... ni vet vilka ni är och jag tänker jätte mycket på er allihop!
/Kramar

JETLAG!!

Uppe före klockan fem på en söndag..gaahhh! Men klockan är då elva i thailand så det är nog inte så konstigt.
Martin gick ut och skottade snö och släpade med sig sigge ut som såg ut som ett stort frågetecken att vi var så hurtiga vid den här tiden. Han ville gärna ligga kvar och snusa i sängen :).

Igårkväll var en myskväll och jag och Tebby satt uppe och scrapbookade och gjorde små lådor av kartonger som vi dekorerade, de blev väldigt fina! Har gått med i en sån där scrapbookingklubb nu så man får hem ett litet pysselpaket varje månad, kuligt!

Idag är det tvättning, städning och hundaktivering som står på schemat. Får se om det blir att göra hundaktiviteterna ute eller inne beroende på vädret.
Sen ska vi kolla de sitsta avsnitten av Vampire Diarys som har kommit nu...spännande!


Hemma i sverige

Nu är vi hemma igen! Stora kontraster det blev att komma hem till detta snökaos, det var bara en celciusskillnad på -50 från thailand men vad är väl det?

Har varit ute med syster, akira och sigge och lagt personsök, hundarna tyckte det var superroligt även om de började frysa lite mot slutet. Vi la spåren i skogen och man fick hela tiden plumsa i snön och hundarna förvann ner emellanåt! :)
Han är verkligen en naturbegåvning när det gäller just spår och sök, riktigt kul!
Ska försöka börja ha med kameran lite mer också så att jag kan lägga upp bilder när vi är ute.
Ska verkligen ta tag i det där med sigges träning och aktivering nu, är mer motiverad när man är två stycken som håller på.

Såg en bra kostymfilm igår som jag kan tipsa om "The Dutchess" med Kiera Knightley (eller hur hon nu stavar). Den var bra och verklighetsbaserad.
Ska eventuellt se Avatar på 3d här nån dag också, det ser jag fram emot!





Lyxig gate och roliga japaner

Nu har vi kommit in till gaten på koh samui och här var det riktigt lyxigt! Korgstolsfåtöljer med en massa kuddar, fri wifi internet och tilltugg med dryck. Gaten är utomhus men med tak och fläktar, man kan tro att vi har någon slags viplounge men det har vi ju inte! :)

Det är mkt japaner man stöter på när man är och reser här i thailand och många är med oss i gaten nu. Tänk att endel av dem till och med går med paraply för att inte få det minsta färg på sig. Sen såg jag en tjej som gick med en skärmkepa med genomskinlig mörk plast som sträckte sig ända nedanför hennes haka, såg helknäppigt ut!
Var en annan tjej som åt lunch på samma ställe som vi och då kunde hon inte äta thom ka soppa med sked utan hon bad om att få pinnar....hmmm knasigt att de verkligen kan äta soppa med pinnar.

Fick ett mail av min syster idag som berättade att hennes hund har blivit kär i en av killarna som hjälper oss med renoveringen hemma nu. En dag hade hon bara suttit och tittat på honom så C som skulle rasta dem på lunchen hade nästan inte fått ut henne ;), bra att de inte är rädda för dem fast de röjer och lever om där hemma.
(Om det är nån som inte vet så har ju min syster flyttar ner till oss från norrland och bor tillfälligt där med sin hund tills hon får stadig inkomst och lägenhet).

Ja men det är väl bara återgå till den spännande boken då! See ya!



Nu lamnar vi detta paradis... nya aventyr nasta gang!

Nu ar vi pavag hem fran paradiset! :)
Har akt bil speedboat och bil och ar nu pa koh samuis flygplats. Flyget gar forst om ca 4,5 timme och vi har redan varit har ett tag, men man fick lixom passa pa att aka med speedboaten nar den gick.
Nar vi sen kommer till Bangkok ar det direktflyg till arlanda som gar tolv pa natten. Det blir bra for da kan man sova pa planet.
Landar i Sverige vid 06 pa morgonen och dar hamtar martins pappa oss. Jatte snallt av honom och sa skont att slippa buss och taxi nar man val ar framme i sverige).

Nar vi akte med speedboaten sa var det ett gang engelsman som akte med och en tjej som var runt 20 skulle jag tro holl pa att svimma av varmeslag... alla andra i familjen hade lite farg pa sig men hon var helt blek och hade borjat fa varmeutslag, en tog fram en liten gron flakt med batteri som tjejen fick blasa i ansiktet, en annan borjade badda henne med vatten i nacken och en tredje holl upp en solhatt som skugga samtidigt som hon helt allvarligt sa at henne hur hon skulle andas ( in genom nasan och ut genom munnen) och de andades tillsammans! Oh my... vad sager man ... engelsman hihi. Thailand kanske inte var hennes stalle att aka till och det var inte ens varmt pa baten flaktade sa skont!!

Tror att resan kommer ga bra, vi har sa bra bocker med oss sa vi har nat att gora om vi far trakigt.

Vi sitter ny pa ett internetcafe dar det var gratis internet och har kopt varsin isfrostig strawberry smoothie, mums!!

Var inne i en solglasogon butik har pa flygplatsen som bara hade markesbagar, saaa fiiinaa men saaa dyyraa!! Fanns fler dar som jag skulle vilja ha men de kostade run 2000-4000:- i svenska kronor, lite val dyra men nangang ska jag ha ett par riktigt fina och dyra..nangang! :)

Nu ser jag faktiskt fram emot att komma hem, eftersom det ar sa mycket spannande som hander hemma i var och sommar. Ska bli sa mysigt att gosa med monstrena dar hemma ocksa!

Kanske aterkommer med en liten rapport om det blir langtrakigt pa bangkoks flygplats!









Strandpromenad förmiddag, SPA eftermiddag

Idag har vi gått mycket efter stranden och tagit lite avstickare upp på någon mindre väg och sådär, det var mest lite thaihus, höns, hundar och någon lokalbutik, men det är kul att se hur de bor. Efter att vi utforskat lite gick vi längst bort på stranden och jag tog en coconutshake och martin tog en singhabeer! De av nice! ;)

De som hyrde ut vattenskotrar hade en söt liten apunge med sig, antar att det var för att de ville locka till sig turister… men jag totaliggade dem för jag tycker det är så hemskt för den lilla apungen som skulle vara med sin mamma egentligen! Aargh!! Tycker inte om sånt där!!

Var en hanhund nere på stranden som höll på och "uppvakta" en tik som löpte gissar jag och de höll på och gruffa och morrade till varandra och så när tiken inte riktigt var med på noterna. Då var det några puckoturister som skulle gå dit och kolla vad de gjorde och försökte locka på den ena hunden och typ försöka "rädda" tiken. SUCK!! Det är ju bara låta dem vara så löser dem det där själva, det lär ju bli hundvalpar så småningom iaf! Skulle inte bli förvånad om hanhunden hade bitit någon av dem och då hade inte varit hundens fel.

Nu låter jag väldigt aggro men det är jag egentligen inte! ;)
Vi har haft en supermysig SPAeftermiddag som jag skrev om tidigare att vi skulle ha. Vi fick en fotskrubb, fotbad i något slags rosenbad, kroppsscrub, thai aroma massage och sen ett bad med oljor blommor och bubblor, så nu känner man sig som en ny människa igen efter att fått bort all sololja och sådär!

Nu blir det bokläsning! Har med mig jätte spännande böcker som man nästan inte kan sluta läsa. :D








(Gick inte att få någon bra skärpa med iphonen) :/

Fladdermöss

Igårkväll vid skymningen så fick vi se massor av fladdermöss som svischade förbi utanför vårt fönster! På en sida av rummet har vi fönster från golv till tak hela vägen så när man stod där så flög de bara några decimeter ifrån en, man såg dem knappt när de bara svischade förbi men ibland var det som att de seglade i vinden med utsträckta vingar och då såg man dem tydligt! De var riktigt stora faktiskt, inte som våra mini mini hemma.

Fick inga bra bilder igår vid det kinesiska nyåret men det var trummor, firelaterns och fyrverkerier!! ^^

Idag var vi till den andra lilla byn men den var inte heller så stor så vi fortsatte till en annan strand som vi inte varit till tidigare. Där var det lite mer folk än vår strand och det fanns lite mer barer och massageställen och så.
Jag passade på och tog en manikyr och pedikyr samtidigt som vi lyssnade på ett gäng härliga människor som spelade gitarr och sjöng på ett uteställe vid stranden :).

Har lagt upp lite bilder från när vi var på stranden idag.











Upprörd fågel

Var en helt hysterisk fågel som "sjöng" för oss här på förmiddagen, tror den var arg på nått eller så var det helt enkelt bara en jäv**** dryg fågel :) Försökte fånga den på film men det verkar som filen var för stor att ladda upp på bloggen.

Sen tog vi en tur till SPA:et idag och tog en Thai Aromatic massage med eucalyptus. la upp en bild därifrån också. Sen på tisdag ska vi lyxa oss med 2,5 timmes couple behandling, med skrubb, bad, massage och nån inpackning tror jag det var. Trodde aldrig att martin skulle vilja följa med på nåt sådant för han är inte mkt för SPA  (vilket jag inte kan förstå!! ^^).

Imorgon ska vi åka till en annan liten village och strand och kolla vad det är för nåt.
Hoppas kunna hitta lite fina solglasögon där och bada lite i havet.
Idag har det blåst mest av alla dagar sen vi kom hit, sanden yrde på stranden och det gick inte bara vågor in mot land utan även ute på havet. Det rasade mycket gamla löv och sånt från träden också, kanske därför fågeln var så upprörd! :)







/Åter till softandet! ;)


Solen fortsätter skina på oss...

Imorgon firar de kinesiskt nyår här och kommer ha en massa fyrverkerier och luftballongslyktor, så då blir det att gå ner till stranden på kvällen och kolla på det! :)

Fick en bild på en jätte stor och fin fjäril idag, men den ligger i min stora kamera som jag inte hade med någon sladd till så den laddar jag upp när vi kommer hem till sverige. Bilderna jag laddar upp nu är tagna med martins iphone(som han är mkt stolt över^^) men det är ändå bra bilder!

Nu har vi varit här lite mer än halva tiden…oooh vill inte ens tänka på att åka tillbaka till kalla sverige än så då gör jag inte det mer…

Laddar upp lite bilder ifrån poolområdet idag, men jag ska ta med iphonen till stranden någon dag också så ni får se därifrån, hoppas få lite bra bilder från kinesiska nyåret också imorgonkväll!

Igårkväll såg vi hur de gick och letade efter någonting i vattnet med pannlampor i mörkret ganska långt ut men ändå så att de kunde gå på botten, vi kom fram till att det måste vara krabbor de letar men vet inte riktigt, någon som vet??






The Village

The Village
Idag kollade vi in en av de två små byarna med lite affärer i som finns här i närheten, vi gick genom hela byn och strosade och kikade i stånden, sen tog vi strandvägen när vi var påväg tillbaka och passade på att bada i havet. Vi var där nere ett bra tag och bara softade under en palm! :)
Blev biten av ett litet flygodjur när vi var på stranden på sida av magen som kliar nu :/

Det var några backpackers i byn vi var och inga påträngande försäljare allt var så laid back och det fanns mysiga mindre barer och matställen.
Vädret är lite disigare idag och solen gassar inte så mycket som den brukar så det var en perfekt dag för lite bystrosning, vi ska kolla in den andra byn också men det får ev. bli morgon. Är så härligt här nere när man bara kan ta allt som det kommer, vi använder aldrig någon klocka utan sover när vi är trötta, äter när vi är hungriga och hittar på saker när vi känner för det!
Ska försöka hålla kvar den känslan att inte stressa när vi kommer hem också…

Är många fina fjärilar som flyger omkring här vid oss när vi sitter på terassen, i alla färger former och storlekar, såg precis en som var blå, rosa, vit och med gula prickar… och tidigare så g vi en som ser ut lite som våran citronfjäril fast 5 ggr så stor och med vågiga vingar, citrongul och med orange streck på.

Vi tänkte om en stund handla något att äta och sätta oss på våran terass och bara njuta av att slippa frysa som man har gjort hemma de senaste månaderna!


Vattenfallet bakom vår terass


Utsikt från vår terass ut mot havet


Terassen

Jag, Martin, paddan och hunden...

Idag var första dagen som jag frös när jag klev upp från poolen…trots 33 grader ute, börjar nog ställa in sig på det här klimatet nu!

Vi hade två homies som hängde med oss idag vid våra solstolar, en var en padda och den andra var en hund! :)
Efter att ha lämnat våra handdukar på stolarna och gick på en liten tur hade en liten svart hund krypit in under martins stol och sökte skugga, vi har sett den i några dagar och personalen på hotellet verkar inte heller bry sig så mycket om att den är här, så vi funderar om den kanske har adopterat hotellet som sin matte. Så vi lät den ligga kvar där medan vi solade, när vi sen gick och åt lunch tog den sig en liten tripp där en liten bäck rinner ner och drack lite vatten, tittade upp på oss där vi satt på terassen, viftade på svansen och gick sedan tillbaka och la sig under martins stol… vilken sötis!

Sen fick vi påhälsning av en liten padda som segt kom krypade på martins solstol och hade inte det minsta bråttom att flytta på sig, vi försökte schasa bort den men den segade sig bara iväg och la sig bredvid hunden under solstolen, så där låg vi, jag , mr m, paddan och hunden…

Tänkte vi ska kolla in den lokala lilla staden någon kväll och kanske shoppa något om det finns, men troligtvis blir det imorgon eller kvällen efter det.
Skulle vilja köpa lite fina nya gucci och D&G solbrillor när vi är här, äkta kopior från Thailand! :)

Blåser mycket idag och det är ganska höga vågor så det blir nog inte så mycket havsbadning idag, men det går ingen nöd på oss för det. Just nu sitter vi på våran terass och blickar ut över det turkosa havet och lyssnar på vinden i de susande träden, cikadorna, fåglarna och vattenfallet.
Känner hur vi fylls på av energi av att vara här nere och man blir full av ideér och tankar om framtiden och saker man vill göra sen när vi kommer hem igen.

see ya!

Never have regrets!

Som min syster säger:

Nothing lasts forever. So live it up, drink it down and laugh it off.
Avoid the bullshit, take chanses and never have regrets!

Hur mycket ligger det inte i det??!


Saronger och fishspa!!

Idag kollade vi in vilka turistturer de hade att erbjuda på hotellet, men det var bara same lold same old som man varit på tidigare, elefantrekking, kajaking, snorkelturer, vattenfallexpedition och tempelbesök. Så vi planerar att åka på egna turer istället och ser vart de bär av!

Idag när vi var på en tur efter stranden var det en tjej som hjulade topless….ahhh det är så man gör tänkte jag…NOT! Det var ett par  som en bit därifrån såg helt förskräckta ut *hihi*. Det är kanske lite väl attentionwh*** att göra så kan jag tycka, men vem är jag att döma hon kanske hade varit på FullMoonPartyt i helgen och inte hunnit landa än… :D.

På tal om FullMoonParty så är den här ön mest känd för det och många backpackers samlas här och pratar varje fullmåne, men jag såg att det även är stort strandparty vid halfmoon, vi hade ev. tänkt ta oss en tur dit men efter att ha tagit sig hit i en timmes bilfärd i dagsljus skulle det mycket till innan jag frivilligt hade satt mig i mörkret efter den vägen för att ta mig till andra sidan ön…
http://en.wikipedia.org/wiki/Full_Moon_Party

När jag var inne i en liten hydda och köpte saronger stötte vi på ett engelskt par som var just lite äldre än oss som hade en flicka på några år och bodde här nere, vilka livsnjutare! Nästan så att jag själv skulle kunna tänka mig det någon gång.
Så coolt att höra en liten liten tjej prata med en sådan brittisk accent, så liten men så mkt bättre på engelska än man själv är… iof är hon ju född där men iaf.
Sarongerna jag hittade var jättefina, en ljusrosa med vita blommor och en turkos med svart mönster på, blev helnöjd! Martin ville inte ha någon sarong för han tyckte det var för gay! :)

Igårkväll så satt vi och kollade ut över havet och såg att de från andra stranden mittemot i vår vik skickade upp sånadär luftballonglyktor med ljus i, hur fint som helst.
http://www.khomloy.se/bilder/mainstart.jpg

Just nu har vi en örn som seglar ovanför oss och verkar leta efter något att dyka ner efter, den är jätte fin. Eller är det en örn? Den har vitt huvud iaf, någon som vet om någon rovfågel annat än örn kan ha vitt huvud?

Såg att de även erbjuder fishspa här på hotellet, tyckte det lät lite suspekt så jag var tvungen att läsa lite mer, det är alltså ett stort akvarium man lägger sig i fullt med fiskar och sugfiskar som sen suger och äter på din hud, ska tydlgen vara väldigt skönt…. ehh… jag tänker inte prova iaf, försökte få martin att njuta av en spaupplevelse i akvariumet men han vägrar. Någon som provat??

Nattis

Inte längre genomskinlig

Nu har vi börjat få liet färg i alla fall så att man inte är genomskinlig längre! Men Martin blir alltid pepparkaksbrun medan jag kämpar för att få lite gulbrun färg...orättvist! ;) Idag har vi mest softat, läst och tagit en liten tur runt ikring.

Thai Herbal massagen jag tog igår var lite annorlunda men det var nog bra för att tina upp en nordbo som jag! Man fick handdukar över hela kroppen som de sedan rullade heta mjuka thaiörtsbollar på, ibland var det så varmt så det brände men man kände sig väldigt mjuk i hela kroppen efteråt.

Känns tryggt att ha syster hemma som tar hand om djuren och huset + att hon få stå ut med renoveringsdamm eftersom vi har börjat riva på övervåningen nu. Sen har jag bra vänner som hjälper med hundrastningar på lunchen om min syster behöver jobba i veckan!!

Det märks att vi är i slutet på turistsäsongen för det är nästan mer personal än gäster.
Något jag förundras över varje gång vi är här att de har så mkt anställd personal. Märks tydligt att det inte är arbetskraften som kostar här nere. Vi pratade med poolkillen igår och det han gör är typ rensa poolen och sitter vid handdukarna hela dagen, han jobbar 6 månader och åker till sin familj i Bangkok 1 dag per vecka, men sen är han ledig resterande 6 månaderna. Hade det varit Sverige där man maximalt måste utnyttja varje minut av en anställds kapacitet hade ju poolen bara varit en liten bråkdel av hans arbetsuppgifter.

De har lovat åska här i några dagar nu men än så länge har vi inte sett varken regnmoln eller åska, vi håller tummarna för att vi ska få uppleva ett riktigt tropiskt åskväder eftersom vi har panoramafönster mot havet så skulle det vara häftigt att se! Mycket blixt och dunder tack!! (kanske ska vara försiktig med vad man önskar förresten...)

Over and out!

 

 

 

 


Härliga sand

Våran strand var inte längre än någon kilometer efter att ha utforskat den men jätte fin och bra badstrand...och det bästa av allt inga stökiga charterbarn och föräldrar för den delen! (om man nu får säga så...)
Vi hittade en litet gulligt matställe längst ner på stranden som hade bord och stolar av bambu, så där satte vi oss och åt en thailändsk kokosmjölksoppa som smakade helt underbart!
Såg utt att vara en grotta in vid strandkanten där vattnet börjar som vi ska ta och kolla in senare... :)
Det var också någta thailändare som hyrde ut vattenskotrar som vi är sugna på att testa, jag tyckte vi kunde hyra en och åka tillsammans men mr M vill såklart att vi hyr varsinn :D får se hur vi gör!!
De verkade så stora och klumpiga att köra, jag har bara kört en liten liten vattenskoter tidigare.

Idag till lunch åt vi fruktsallad i young coconut med yoghurt och kokosbitar i...mmmhmm!!
Ska kolla vad det finns för spännande turer att åka på... förra gången vi var på ett annat ställe i Thailand paddalde vi kanot med rosa delfiner och var och kollade på eldflugor sent på kvällen på en flod i mörkret. Skulle vilja hitta något som kan slå det...
Ni kan tänka er vad fantasin började skena iväg den gången om krokodilerna som finns i mangrooveträsken o.s.v. men det var väldigt spännande och vi såg många eldflugor. ;)

Ikväll ska jag lyxa mig med en riktigt helkropps Herbal Thai massage, den skulle vara 90 min och de använde thaiörter i oljan och någon slags varm sten eller boll som de rullade på en om jag förstod det rätt, det blir ju intressant iaf och se vad det  är.

Hur har ni det i Svealand och övriga Sverige? Har det snöat nåt mer?

Ska lägga upp lite bilder imorgon eller snart iaf så ni får se lite hur vi har det!

xoxo

Rapport från paradiset!


Det var ett äventyr att ta sig hit och det tog 24 timmar!!
Efter att ha åkt bil, buss, flyg, flyg, bil, speedbåt och sedan en timmes djungelväg med bil sista biten var vi framme igår! :) Bilturen var häftig för vi åkte på en väg som nästan hade rasat sönder av regnperioden och det gick upp och ner hela tiden, ibland så brant så jag inte trodde vi skulle komma upp då och då hade vi stup rakt ner på sidan och en gång hade vi det på båda sidorna av vägen… gaaaah jag som är lite höjdrädd, hade lite handsvett efter det!! Tänkte på C då som skulle dött!! ;)
Våran villa är helt underbar och vi har en egen altan med utsikt över havet som jag skriver från nu och bakom oss ett vattenfall. Den ligger uppe på en liten bergshöjd inbäddad i växter och träd.

Det är nått mer hotell på vår strand men annars är det mkt lugnt och denna sidan av ön verkar ganska oexploaterad… just how we like it! hm hm like it alot!!
Idag ska vi utforska våran strand och se vad vi hittar, vi tar med ryggsäcken med handdukar och vatten så får vi se vart det bär av och hur länge vi blir borta. Planen är att vara tillbaka innan mörkret iaf…

Hade en påhälsning av en geckoödla som ville klättra på mitt ben och säga hej för en liten stund sen… är stolt över mig själv att jag inte ens blev rädd, men han var ju så söt så det gick inte ens att bli det! Jag och Martin brukar skratta så mkt åt det när vi är ute och reser för han är inte ett dugg rädd för kryp (förutom en gång, när en stor skalbagge var ovanför oss i taken ca 1 dm i längd och bara fräste när martin försökte ta den med handduken) och det är alltid mig de vill ta en närmare titt på.. hihi, började redan på flygplatsen när jag blev anfallen av en gräshoppa det första som händer :).

Ne nu are dags för strandutforskning! Uppdaterar med mer resinfo senare.

En blogg....

Trodde aldrig jag skulle börja blogga, men det är många som vill hänga med och se vad vi gör på våra resor så här kommer en blogg som jag först och främst kommer använda när vi reser men även lite i vardagen!!
Layouten fixar jag när jag kommer hem...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0