Bryggholmen

Var ute på Bryggholmen ikväll med mamma och Robbe, jätte trevlig farbror som körde färjan gav oss en privatvisning av husen från 1600-1800 talet och berättade historia om ön. De hade fina gamla möbler och inredning som de rustat upp i tidsenlig stil.

Sedan bjöd han på fika och vi fick med oss varsin burk honung som de tillverkade på ön!

Nu sover mamma och bror kvar här ikväll så vi ska bara ta det lugnt ikväll, jobb imorgon men ledig på fredag då mamma fyller 50!!! :)


IKEA + hundbad

Idag var en hysterisk tur till IKEA...löningshelg och söndag hur tänkte vi... ??? Efter det behövde vi göra nåt avstressande, så jag, mamma och tebby åkte med vovvarna till koffsan och badade. Satt i solen på klipporna och softade.
Imorgon måste jag ta tag i en massa saker, först jobba sen hem och städa och få ordning här hemma igen...
Nu ihopbyggande av skrivbord till mig som vi köpte på IKEA :).

Bästa idag

Det bästa jag (egentligen martin och robbe...) gjort på hela dan är att satt upp hängmattan i trädgården, här ska det mysas med en bok i sommar!!


Midsommarbilder






Midsommar

Har haft en mysig och lugn midsommar med mamma, bror r, syster, martin och hundarna! :) Alla sover kvar här så nu har vi filmkväll med skräckis, får ju aldrig kolla skräckis annars så nu är jag nöjd! Vågar aldrig kolla på det själv...






Fräsch och god midsommardessert med jordgubbar

Midsommar dessert

Färska jordgubbar
Färsk mynta
Honung

Skiva jorgubbarna och hacka i lite mynta, ringla över honung och blanda.
Servera med kesella vanilj eller vit chokladcreme.

Vit chokladcreme
80 gram vit choklad
1 burk kesella 10 %
1 ägg

Blanda ägget med kesellan och smält vit choklad.




Kvällsmys med ljus och dessert



Fotoshoot







Jordgubbar och blommor

Efter pluggandet idag så var jag och mamma till Växtriket och köpte lite blommor som jag ska plantera.
Det kommer bli så fint i trädgården! :)

Vi var och badade med hundarna i Bredsand också, gick själv i upp till knäna och det var riktigt varmt...

Imorse började jag dagen med en god frukost och bläddring i min bästaste tidning Vakre Hjem ute på altanen.


Ledig

Idag har jag varit ledig, jag mamma och robbe åkte till alstasjön och åt lunch på berget där med sjöutsikt.
På em fixade vi en massa i trädgården, så skönt att ha mamma här att rådfråga! Kan ju inte mkt själv när det gäller trädgård... efter det grillade vi och nu blir det filmtajm. " Daybreakers" och "Shutter Island", hoppas de är bra...

Igår var vi och tog bilder i en fotostudio i västerås, lägger ut några av dem imorgon.


Min födelsedag! :)

Martins familj och mamma, tebby och robbe var och firade mig idag. Fick dessutom 10 jätte fina och stora röda rosor av martin :D.

Kul att mamma och robbe kommit hit nu, mamma sover för tillfället hos tebby och robbe sover här. Det var inte igår vi firade midsommar tillsamans, så de blir skojjigt! :)

Jag och tjejgänget funderar på att åka på en riktigt tjejresa i vår. Just nu har vi olika förslag som Paris, New York och Barcelona. Har funderat och typ Milano skulle ju inte heller vara helt fel. Vi ska planera och boka i december så det är ju ingen brådska men det är kul att spåna och fundera.



En utslagen hund efter firandet. så tröööt....

Tjejkväll

Har precis kommit hem från en jätte trevlig tjejkväll med mina underbara vänner! :) Nu har jag fått en massa ny energi igen. Vi var hos Jessica och beställde mat och drack vin.

Fredagkväll

Har ätit god mat och tittat på nya True Blood avsnittet med syster och Martin. Imorgon blir det städning och fixning för på söndag kommer mama and lille bror!! :D

M är och hämtar sina föräldrar på arlanda så jag ska bara chilla resten av kvällen.

Mina nya skor


Grillning

Ikväll ska vi grilla hos pappa, har köpt med oss mat och vi är där nu. Till efterrätt får det bli jordgubbar med kesella vanilj *mums*.

Var på hundträning igår och provade på bland annat rallylydnad. Det verkar riktigt roligt så jag skulle nog kunna tänka mig att gå nån kurs i det till hösten :).

En kompis åker till San Diego imorgon...är avis. Det är nog riktigt nice! Hon har på egen risk lämnat sina odlingar till mig som jag ska vattna. Hmm måste nog vara lite mer noga med dem än jag är med min egna...nej då men det ska nog gå bra!!

Nu är det dags att hjälpa pappa med lite kvitton och sen blir det grillning!

Slut i hjärnan!

Nu har jag pluggat hela dagen och är helt slut... nu kan jag ännu mer om preciserade poster, bokföring av personalkostnader och interimsfordringar och skulder. Det låter väl spännande! :)

Lillebror på grundalbalen, så stilig!


Besök hos pappa

Är hos pappa nu, vi hämtade thaimat och åkte hit och hälsade på. Det blev wokade nudlar med räkor, mums!
Såg att klockan sprungit iväg men jag är inte ett dugg trött, är jätte trött på eftermiddagarna men blir lixom pigg på kvällarna och har svårt att sova. Tror jag har för mkt energi i kroppen som måste göras av med, har blivit dåligt med träning och promenader när jag varit sjuk.

Pratade med en arbetskollega idag som ska åka till Madagaskar i november, det låter ju inte helt fel. Mina olika uppslag på långresa i februari är just nu, sydafrika, madagaskar, maldiverna, Västindien(tobago,trinidad), sydamerika, borneo, australien, nya zeeland, mauritius.
Som ni ser vet jag/vi ju inte ens till vilken världsdel vi vill åka... eller vi vill ju åka till alla men frågan är viken vi väljer i februari??

Har köpt fina nya skor också, lägger upp bild imorgon på dem :)



Pappas hus


Sigge och pappas finska spets Ticka


Hon har blivit en gammal dam 14 år


Tickaposen! :)






Stegräknaren

Hittade min "bortglömda" stegräknare i en låda som jag ska byta batteri och skaka liv i. Målet får bli 10 000-15 000 steg/dag som minsta vardagsmotion, sen blir det ju annan träning också utöver det.
Var längesen jag använde stegräknare men jag har för mig att det gick ganska fort att komma upp i 10 000 steg, speciellt när man har hunden att promma med.

Inget vettigt

Igår och idag har jag inte gjort nånting vettigt alls, blev till och med rastlös igår för att jag bara tog det lugnt! Men det är samtidigt ganska skönt att bara vara. Gjorde lite aktiveringsövningar med Sigge men that´s about it!
Måste ju samla energi tills alla galna norrlänningar kommer och hälsar på :). Vi kommer ha besök här i två veckor sen en vecka till efter det, det blir intensivt men ska bli jätte roligt!

Är det nån av er hundintresserade som vill veta mer om av vad Berikning för hundar är som föreläsningen jag var på handlade om så har jag hittat en bra sida om det:
http://www.dogma.nu/artiklar/berikning-och-aktivering-att-forgylla-vardagen






True Blood börjar igen! :)


Sommarlåt


Soova...

Är hos syster nu och ska bli bjuden på middag, sen ska m hjälpa henne att sätta upp lite hyllor som hon inhandlat på IKEA.

Skulle på en bröllopsfest imorgon men måste ställa in den, är alldeles för snorig, hostig och ont i bihålorna. Så trist för jag hade verkligen sett fram emot den :(.

Så ikväll ska jag bara ta det lugnt och imorgon ska jag soova!! M ska spela golftävling så det blir bara jag, sigge och isil hemma. Skulle vilja se en bra film, var evigheter sen jag kollade film alls. Någon som kan tipsa om nån bra?
Min plan för imorgon får bli aktivera sigge, slappa och kolla en bra film. Nice plan!


Budapest

Pappa har lägenhet i Budapest nu och är där mycket så nu måste vi passa på att åka dit i sommar, det ska bli spännande! Har varit i Ungern förut men inte i självaste huvudstaden...


Tillbaka med resplaneringar!

Nu är jag tillbaka på bloggen igen och nu ska det inte bli några uppehåll, kommer ha massor att berätta och skriva om i sommar.

Har mycket som händer just nu bland annat så planerar jag flera resor i sommar höst och nästa år.

 

Det blir en resa till Budapest i juli, Gällivare i augusti, Rom i september Dallas och LasVegas i November, Gällivare i december och sen någon spännande långresa i februari som vanligt. Inte Thailand denna gång, vi försöker komma på ett nytt och spännande resmål! :) Någon som har några förslag?

 

Sen emellan dessa resor vill jag hinna till Sundsvall och Dalarna också, undra hur det ska gå ihop? Ja ja det löser sig… ;).

Älskar när det händer grejor!!!

 

Har nyss varit på en bra hundföreläsning om Berikning, det var mycket intressant så nu har jag många nya idéer.

 

Syster har flyttat till egen lägenhet nu också, så nice! Jättefin och stor är den 65 kvadrat helt själv med lilla skrutthunden!

 

Hade ett ärende i Västerås igår och passade samtidigt på att åka till IKEA där hon köpte lite grejer och hyllor och sånt, jag var ju så otroligt smart att ta den lilla bilen. J Så Jessica fick trängas i baksätet och jag och Tebby i framsätet med grejer överallt!

Sen var vi och tittade på Basti som gick på grundalbalen, han var så stilig!!


RSS 2.0