Dalarna

Nu är vi i stugan i dalarna, underbart!! Imorgon kommer pappa och bror hit upp och sen blir det att umgås med kusin, faster, farmor och hela släkten här uppe.
Skotertur, grilla ute och fiska :).

Nu vågar Isil vara framme hela tiden fast Melvin är i närheten, det går framåt! Köpte kattferomoner som utsöndras genom en adapter i kontaktuttaget, det hjälper nog till lite. Tänkte ha det lite nu i början tills de har accepterat varandra iaf.

Vi blir här hela veckan och när vi kommer hem kan vi börja flytta in på övervåningen igen, sovrum och walkin closet vilket lyx! :D

Påskpynt & Hundträff

Här kommer bild på det lilla påskpynt jag och syster gjort, det får räcka för denna påsk! :)



Bild från hundträffen, vi saknade två stycken vovvar, annars var vi alla! :)








Äntligen regn!

Nu regnar det, woohoo! Jag riktigt ser hur snön sjunker undan, passa er alla skidgalningar snart kommer jag och Sigge och tar över Gånstaspåret igen ;).

Idag får det nog bli en innefixardag, eftersom vi åker till Dalarna redan imorgon så ska jag börja packa lite och plocka ihop pyssel som jag kan hålla på med där uppe.
Sen på em ska jag med Sigge och träffa lite hundkompisar.

Syster åkte till norr i fredags men först nu verkar det som sigge fattat att de inte varit här, han sprang upp till övervåningen och lyssnade efter Akira utanför deras dörr som han alltid gör på helgmorgnarna, sen kom han oförstående ner och kollade på mig, så sööt!

Går bättre med katterna nu, Isil vågar sig fram lite mer och de har till och med nosat på varandra igen utan att bli osams. Tror det  kommer gå bra det här, hoppas verkligen det för stackars Melvins skull som redan haft två omplaceringshem efter att han hittades ensam och övergiven.

Melvin Cat


Vårmys med syster och hundarna i en snösoffa på gården :)






Innemys tillsammmans






Shopping & Spökvandring i Gamla Stan


Shopping


Egen rundtur


Varm choklad med grädde på café i Gamla Stan











Långledigt

Nu har vi bestämt oss för att ta långledigt över påsken och åka till Dalarna en hel vecka. Så jag jobbar bara måndag nästa vecka, det ska bli hur skönt som helst!

Har varit dålig på att lägga ut bilder så nu kommer det en hel radda :).

Vi har fått en ny familjemedlem som heter Melvin också, han är en riktigt cool katt! Melvin cat kallar vi han för, eftersom han själv verkar tro att han är en hund ellet nåt :P. Hopaas han kommer komma överens med våran gamla kisse, just nu jagar han henne mest... kan man spruta vatten på honom då eller ska man låta dem göra upp själva?? Tycker så synd om våran äldre katt för hon ligger bara och gömmer sig hela tiden.


Snart påsk! :)

Vad hände med den globala uppvärmningen!? Nu bestämmer jag att det är förbjudet att snöa mer på ett långt tag!I lördags var det en riktigt härlig dag, jag, hästen, syster och hundarna tog en skogstur och på vägen tillbaka plockade vi påskris som vi pyntade med fjädrar som vi köpt på stan tidigare.Påskriset satte vi i en kruka utomhus utanför dörren och det blev riktigt fint! :) Sen i söndags började det snöa så mycket att de stackars fjädrarna hängde som smala tarmar i riset, så det fick åka in i garaget i väntan på bättre väder...

Åh va jag längtar till påsken då bär det av till dalarna, ska ta med mig mitt scrapbooking paket som kommit och pyssla och ta långa promenader och umgås med släkten, träna med hunden, sitta framför öppna spisen och bara vara.
Tebby och Akira ska fira påsken i U-sala hos en kompis som precis fått ny lägenhet så det blir bara jag, martin, sigge och isil (katten) som åker upp. Martin var i Prag och jobbade i förra veckan och i helgen så det ska bli roligt att åka upp och bara umgås några dagar.
Lite trist att inte syster hänger med, vi brukar påskpynta och sådär när vi träffas på påsken men vi ska fixa lite med sånt innan vi åker på varsitt håll.

I måndags var jag och träffade en jobbarkompis som jag hade på försvaret när jag jobbade där, det var väldigt kul att ses igen och vi gick på en mysig tapasbar som ligger vid kulturhuset i stockholm. Har varit ganska mycket inne i stan sista månaden, det måste jag fortsätt med har varit lite tunt med stockholmsvisiter tidigare. Sen är min plan att hänga med martin till Prag lite oftare också, det skulle va nice!

Har klippt och slingat håret, så nu är jag blond igen och redo för våren. :)


Spökvandring

Ikväll ska jag och Martin på spökvandring i gamla stan och sedan trerättersmiddag på en restaurang. Jag fick det i 25 års present när jag fyllde år i juni och nu är det dags! Ska bli spännande. Vi tänkte åka in lite tidigare till stockholm och strosa omkring lite i det fina vårvädret. Bilder kommer upp i veckan.

Nu ska vi gå ut och rensa skräp i garaget och kasta i en container som vi har på tomten eftersom vi har renoverat övervåningen.
Btw så är vi klara där uppe nu och det är bara målning och tapetsering kvar.

Riktiga Norrlänningar! :)

Idag har jag känt mig som en äkta norrlänning...the real deal lixom! ;)
Syster skottade en snösoffa som vi satte oss i och solade i på eftermiddagen, det var härligt.
Nu har vi varit och hämtat lite tapetkataloger och hämtmat från thaien.

Imorgon laddar jag upp lute bilder från vår norrländska stund här i svealand.

Nu blir det fredagsmyys!!

Snart klart!

Denna vecka borde renoveringen på övervåningen bli klar, sen är det bara målningsjobbet kvar (tar nog några veckor till). Ska bli skönt att få ett sovrum och en stoor garderob när vi inrett klart däruppe! Har alltid önskat ha en walkin closet och nu kommer jag få det!! wooohoo!
Kollade på tapeter i lördags men nu är vi mer förvirrade än innan hur vi vill ha det i sovrummet, det finns så mycket fint!
Kanske ska man ha en fototapet på en av väggarna?

Igår var vi och gick långpromenad med hundarna i det fina vårvädret! De sprang som galningar och busade helt överlyckliga att det blivit skare på snön.

Ska vara + grader hela veckan så nu hoppas jag att vårvädret stannar här och att all snö smälter bort, vill rida ut på långturer i skogen...


Stallkatten Ludde


Race på skaren








Ruby som jag rider



Myskväll!

Ikväll blir det myskväll med Tebby, Basti, Martin och vovvarna! Har promenerat med hundarna och nu blir det tvspel och supernatural! :)
Var på "Läsa hund" utbildning tidigare idag där syrrans hund var en av hundarna som skulle filmas och ha planerade hundmöten.
Det var en intressant förmiddag och mycket diskussion om hundspråk och signaler! Sigge kom inte med denna gång men vi hoppas han får vara med nästa.

Imorgon ska jag rida långtur med hästen och hämta upp hundarna vid huset så får de följa med, hoppas det blir SOL!!

Nu ska jag vara social med mina syskon och mr m.

Livskvalité!

Åkte hem tidigare från jobbet idag och tog en härlig ridtur - det är livskvalité, när vi kom in i skogen var det lä och mysigt knarr under hovarna! Syster var med och båda vovvarna, vi travade och galopperade efter grusvägen och hundarna efter i full fart, hur mysigt som helst! Roligt att se att Akira som bara är 1 år är så modig för att vara en sheltie :).

Kan inte komma på hur jag vill inreda sovrummet som vi håller på att renovera just nu. Men jag funderar på tre olika stilar, antingen lite nordisk stilrent, asiatiskt med sängen på golvet och naturfärger, eller orientaliskt med tyger i färg och mkt ljuslyktor. Någon som har förslag?
Vilket av de tre vi än väljer så tror jag det blir fint och mysigt att ha ganska mycket ljuslyktor.
Är det någon jätte fin inredningsstil som jag missat?
Kom fram två takbjälkar i sovrummet i taket nu som går tvärsöver rummet, det är såå fint! Kommer bli en helt annan känsla i rummet efter vi är klara med renoveringen!
Vill så gärna åka upp till Dalarna snart, men vet inte när jag ska ha tid/ta mig tid. Påsken är iaf bokad där uppe, det ser jag verkligen fram emot! Kanske till och med ska ta ledigt någon extra dag och vara där lite längre.
Funderade ev. på att åka till helgen, men det är nog hur många skidgalningar som helst på vägarna nu i och med vasaloppet :/.






Helgen

I fredags var jag och Tebby och såg avatar i 3d på SF på hötorget med två kompisar! Den var super bra, man fick verkligen leva sig in i en helt underbar drömvärld! :)
Kolla in trailern om ni inte sett den...

http://www.avatarmovie.com/index.html

Vi åkte bil och skulle ställa oss hos en kompis som bor på Birjer Jarlsgatan... jag säger bara jädrans filer hit och dit och trafik!! Men vi lyckades hitta rätt efter att ha bråkat med GPSen lite. Tror jag hade hittat bättre utan den faktiskt! :) Men innan bion hämtade vi lite mat och så och sen promenerade vi till hötorget. Saknar Stockholm när man åker dit sådär men jag saknar inte pendlingen! Får börja åka dit lite mer och shoppa och hitta på saker.

Sen skulle jag rida i lördags men när vi kom till stallet hade alla snö på taket rasat ner framför stalldörren så det tog hur lång tid som helst för traktorn att få bort det och dessutom fastnade den i modden :/.
Efter all snö var borta och stallsysslorna gjorda, började det regna...så blev de med den ridturen.









Jag och Tebby har gjort en sida för att hålla kontakt med andra hundägare med små och mellanstora hundar och för att ha ett forum där man kan planera ihop lite hundmöten och så. Kolla gärna in den http://www.hundarifokus.se/


RSS 2.0