Fina höstpromenader

Nu tycker jag det är så härligt att komma hem och gå en långpromenad med hunden när hösten kommit...


Vilse i svampskogen

Alltså det här är ju lite pinsamt men jag och och en kompis gick helt vilse i skogen igår när vi var ute och plockade svamp. När vi inte såg svamparna längre började vi fundera vart bilen var och trodde vi hade fullt koll på läget, men det visade sig att vi gick åt helt fel håll.
Det värsta av allt är att L som var med är höggravid och beräknad om typ 2 veckor, så jag såg framför mig hur verkarna skulle komma igång!! :)

Vi snurrade runt i säkert en halvtimme i skymning tills vi förstod var vi var och fick då gå tillbaka till hennes hus. ytterligare en lång promenad dit, men det var ju iaf närmare än till bilen. Sen fick hennes sambo skjutsa mig tillbaka till bilen eftersom hon var helt slut stackarn... det enda som saknades var att L också hade blont hår!! Vi kände oss så korkade :D.

Men Sigge var nöjd iaf och svampen kommer ätas med andakt!


Macnördar

Nu sitter jag och C och macnördar oss sista kvällen innan hon ska åka till Australien imorgon! Sigge blev överlycklig imorse när han fick extra sovmorgon eftersom C var här. :)

Tog fram agilitybanan igår och tränade lite, Sigge tyckte det var superroligt så jag måste fortsätta med det nu framöver.
Slalom förstår han sig inte alls på...men jag tror det är jag som visar dåligt...

Nu får det snart bli godnatt!




Signatur

Nu har jag lagt in mitt namn som signatur i bloggen. Vill ni också ha en sån kan ni kolla in den här sidan:
Signatur på bloggen

Tjekvällar, hästar och hundar för hela slanten

Efter en härlig tjejkväll igår så åkte jag och en kompis hit och fortsatte nattsudda och prata om livets funderingar! Efter ridning och lunch på stan idag åkte hon hem. Nu ska vi börja komma på ideer vart vi vill åka på resa med gänget någonstans i vår. Några förslag som kom upp igår var Paris, Barcelona och Milano. Vi vill heöst åka någon stans där ingen av oss varit förut så därför begränsas det litegrann, men vi ska nog hitta nåt bra.

Snart kommer C som bara har 2 dagar kvar i Sverige innan hon drar till Australien i ett halv år!
Så det blir ytterligare en mysig tjejkväll men någon film. Sen packar jag ner mig i hennes väska och hänger med när hon flyger, hon märker nog inte att jag är där. Några kilo hit eller dit på backpacker ryggsäcken kan väl inte göra nån skillnad! :)

Nu ska jag gå ut och träna lite med Sigge som borde vara trött efter den långa ridturen som han var med på, men han behöver jobba med hjärnan också.

Husbilder

Här kommer några lovade husbilder till vänner som inte hälsat på oss än...







Tur att Sigge passar med inredningen! ;)




















Tjejkväll

Ikväll samlar vi ihop vårt gamla tjejgäng med middag och vin hos en kompis, det ska bli roligt!

Ska åka in till stan och äta lunch med min älskling idag som kommit hem från Prag nu, sen hämta Sigges dagkompis Mille som behövde hundvakt.

2010 Tigerns år



Klicka för att läsa om tigrarna

Hundcoachning

Jag och Sigge har fastnat lite i vår träning och känner att vi inte kommer så mycket längre på egen hand utan bra vägledning. Så jag har kontaktat bästa hundföretaget med en filosofi att jobba med hundar som jag tycker är helt suverän.
Ska få privat coachning, kostar inte mer än en kurs men då får jag bara fokusera på våra grejer, ser verkligen fram emot det. Har inte bokat in någon första träff än men hoppas det blir snart! :)

Välförtjänt fredag!

Nu tar jag en välförtjänt helg med seriemys efter att ha yogat, jobbat, ridit och gått hundpromenad (inte så lång som jag borde, men jag och Sigge tar igen det imorgon:)).

Väntar också på M som kommer hem ikväll efter en jobbresa till Prag.
Jag måste hänga med honom dit en helg här snart känner jag.


Inget att se

Filmen var inget att se så jag kollade inte klart den... finns inget tristare än att slösa sin tid på b-filmer :/.

Jag har bestämt att jag ska prioritera min träning och hundträning/aktivering framför allt annat denna höst!, känns roligt eftersom jag aldrig tycker jag har nog mycket tid till någonting. Brukar ha så många olika bollar i luften att allt blir lite halv bra vissa gånger. Men nu känner jag mig fokuserad! :)
Någon som har en bra hundbok att rekommendera t.ex om hundaktivering eller något annat spännande?

konstig formulering

Såg att man kan tolka mitt inlägg om valvakan som att jag tyckte det var trevligt att SD kom över 4%, det var inte så jag menade iaf. Menade att jag tyckte det var mycket trevligt hemma hos J&D... ni förstod nog det men bara så ni vet ;).

Long weekend

Nu ska jag titta på "Long weekend", hoppas den är bra


Hur blir det nu?

Var på valvaka hos J & D igår, det var väldigt trevligt men trodde aldrig att SD skulle komma över 4%.
Nu återstår ju frågan om miljöpartiet kommer samarbeta med alliansen?

Är annars hemma med feber, inte så kul. Hoppas bli frisk fort!

Lorthundar...

Såhär ser hundarna ut efter promenaderna numera :/
(fotot ville inte vända sig... )


Frosti


Härliga helg!

Igår hade vi en trevlig tjejkväll och har hunnit med en ridtur i skogen idag. Sigge var inte alls så sugen på att hänga med oss så jag fick rida tillbaka och hämta honom...tror han tycker han får för lite uppmärksamhet när vi är tre som rider ut , fjanthunden! ;)

Ikväll blir det inte mycket vettigt gjort, känns som att en förkylning kan vara påväg att bryta ut, men jag hoppas inte det.
Får ju inte missa valvakan hos J&D imorgon, det blir spännande! Kan man bo kvar i Sverige eller inte efter det? :)
Sen har syster fått hem sin sötaste lilla vovve Frosti nu 6 månader som vi måste hälsa på också.





Mys mys

Ser fram emot myskväll med S och C imorgon, lite hejdå mys till C som drar iväg till Australien i ett halvår, ett halvår!! Det låter ju såå länge! Det kommer nog bli ett spännande äventyr.
Sen sover de över här och så tar vi en skogstur med hästarna på lördagen.

Var hemma på lunchen och promenerade långpromenad med hundarna idag, sen när jag kom till jobbet märkte jag att passerkortet var borta...hade tappat det efter vägen jag promenerat med hundarna. Trodde aldrig jag skulle hitta det eftersom det är högt gräs och skogsväg där jag gått, men jag lät hundarna lukta på korthållaren och satte dem på sök. Sen helt plötsligt efter vägen stannade det och luktade på nåt och tittade på mig, och där låg kortet! Superhundar :).

Marknad och Pantheon

Idag var vi på Porta Portese Market och handlade lite allt möjligt, hittade bland annat några riktigt snygga väskor. Efter det strosade vi omkring på olika små gator och piazzor och tog oss till slut till Phanteon som är kvar från romariket.
Det är också en mäktig byggnad som är väl bevarad. Kyrkan hade helt satt sin prägel inuti den när Kristendomen blev den officiella religionen, så det fanns inte mycket kvar av romarikets utsmyckning.

Rom känns som en stad man aldrig kan bli klar med så jag ser fram emot fler resor hit!
Att bara gå och strosa runt på smågator och sätta sig på en Gelateria el ta ett glas vin på nått mysigt uteställe är ju helt underbart. Man blir hela tiden förvånad över hur många gigantiska jätte gamla och utsmyckade byggnader som helt plötsligt uppenbarar sig bakom en lite gränd eller alla piazzor som hela tiden dyker upp med fina fontäner el restauranger.

Fontana di Trevi var också en mycket fin fontän, eller det känns löjligt att kalla den så när det egentligen är en stor byggnad. Men där var det helt sjukt mycket turister, gick knappt att ta sig förbi där, men det var absolut värt ett besök!
Sen har vi sett massor av andra gamla och fina monument, ruiner och byggnader men det är för många att skriva om. Alla som inte varit i Rom måste bara åka hit, det  ligger högst upp på min lista av favoritstäder när det gäller sevärdheter att förundras över!!

Lägger upp lite bilder när jag kommer hem i veckan.

Vatikanen

Igår var vi i Vatikanen och gick in i Peterskyrkan och Vatikanmuset. Kan inte fatta att museet var så stort, man hade kunnat gå runt där i flera dagar och guiden berättade att om man ägnade 1 min på varje föremål som fanns där så skulle man gå runt i 20 år!! Jag är glad att vi tog en guide så att vi hann se det mest intressanta i museet.
Det var spännande och vi såg tavlor gjorda av, Leonardo Da Vinci, Rafael, Michelangelo och Donatello bland andra, ska lägga upp bilder senare och visa mina två favoriter! :)

Efter att vi gått en bråkdel av museet gick vi in i Sixtinska kapellet som Michelangelo under 4 år målat väggar och tak.

Vi avslutade Vatikanen med att gå in i den enorma Peterskyrkan som var helt galet stor och mäktig och sedan gick vi ner i katakomberna under kyrkan där alla påvarna låg begravda i marmorkistor på varje sida av gången man gick i.
Det var verkligen alla påvar som låg där och vi såg bland annat någon kista från 1200-talet och den senaste påven.

På kvällen gick vi till en restaurang på en liten snirklig kullerstensgata som var rekommenderad i Michelinguiden, riktigt italiensk och superbra ställe!

Alla vägar bär till Rom

Äntligen i den underbara staden Rom, vi har hunnit med mycket fast vi kom idag. Vi har varit på guidad tur i Collosseum och Forum Romanum, guiden var en ung kille från kalifornien som jobbat som guide i hela europa, han var helt suverän.

Eftersom han var så bra så har vi bestämt oss för att ta en guidad tur med honom i Vatikanen imorgon, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet.

Har lärt mig idag att Collosseum var öppet för allmänheten när det var spel där för att fira t.ex. vunnet krig, kejsarens födelsedag eller andra festligheter. Ett firande kunde hålla på i några till 100 dagar och då kunde det offras/dödas ca 10 000 människor och djur på arenan.
Många kristna bl.a. blev offrade till djur från orienten eftersom de inte trodde på paganismen (med flera gudar) och det blev ett riktigt blodbad.
Under själva spelytan i mitten hade man katakomber där man hade alla djur och annan rekvisita till spelen.

Gladiatorerna var ofta slavar men det fanns även de som valde det som yrke och hade det som sin karriär. 50 000 slavar byggde Collosseum på 8 år.

Se vad mycket jag har lärt er nu!! :)

Hotellet är helt fantastiskt, det är byggt på 1500-talet med 4 meters takhöjd och fönstrena går ända upp, man får lite kyrk och palatsstämning. Inte för att rummet är överdrivet stort men det känns mycket större eftersom takhöjden är så stor. :)

Arlanda

Är just nu på Arlanda och väntar på avgången till Rom, spännande att komma iväg! Vi är framme vid lunchtid så då blir det att lämna av väskorna på hotellet och bege oss ut för att se staden. M har varit där en gång tidigare men det blir första gången för mig. Hotellet ska ligga i närheten av colloseum så vi har nära till allt. Om det blir någon shopping hoppas jag hitta lite snygga italienska skor och väskor! :)

Kompis

Nu är det bestämt att sis ska ta en till hund, det blev Jökull 6 månader :). Såå fina och mysiga hundar uppfödaren hade, lugna och harmoniska även fast de var busiga så som valpar ska vara!

Nu är det målning sista varvet på fönstrena sen soova, pluggdag imorgon!

3 dagar kvar

till ROM!!! :D

Sconeskväll

Jag har varit alldeles galet huslig ikväll och gjort scones! :)
Mysiga vänner och bästaste syster kom och fikade med oss, C hade bakat supergooda muffins och det var så kul att träffa J & D som vi inte sett på länge, vi skulle ju ses massor i sommar med grillkvällar och sånt, men vart tog tiden vägen?

Hoppas att vi snart kan boka vår tjejresa som jag ska göra med Jessica och gänget, än så länge lutar det år Paris :) men vi får se var det bär av!



Imorgon ser jag fram emot en ridtur med C igen, när vi red ut i helgen så galloperade vi i solskenet mellan träden och hästarna tyckte det var super kul! Hoppas på lite ridlektioner här i höst också om någon kommer till stallet så att man kan få lite tips, blir ju mycket rida på bana när det är mörkt och kallt ute...

Annars är planen imorgon att hinna med, hundpromenad, jobba, träning, kolla på skor, stallet. Det känns som mina dagar är fullspäckade och planerade varenda minut både privat och på jobbet till vi åker til ROM PÅ FREDAG!!



Är glad att ha C som bor hos oss och tar hand om vår lilla skruttkatt och även Sigge lite över helgen :).

Nu målning

Nu är det målning av 5 badrumsfönster, tidigare ägare var smarta nog som köpt omålade fönster :/ så nu måste vi olja, grundmåla och måla insida, mellan och utanpå...gah!!

Fredag med sushi




Har precis ätit en god sushimiddag och ikväll väntar troligtvis Prince of Persia, om fotbollen tar slut nångång vill säga...





Annars ser jag fram emot mycket ridning i helgen och på onsdag ska vi hämta en isländsk fårhund till min syster som hon ska ta på foder...så sööt!! Hon måste välja mellan två av dem så det blir nog inte lätt, men personligheten som passar bäst med hennes hund får avgöra. Kolla in de här:

http://www.blocket.se/sodermanland/Islandsk_farhund_28830959.htm?ca=12&w=1&last=1

Var i hundrastgården igår med hundarna och man undrar vad det är med vissa ägare... själv tycker jag det är viktigt att man har promenerat med hunden så att den har gjort av med lite energi om den är högaktiv ifall man ska släppa ihop sin hund med helt okända hundar. Men endel tar dit hundar som är så stressade och jobbiga att det inte blir roligt för någon. Det är mest synd om de hundarna...



Sydafrika el Zanzibar...

... det skulle väl vara nåt!!? :)

Äntligen yoga!

Äntligen har yogan kört igång igen på gymmet. Gick intropass inför hösten idag och en gång till sen kör jag igång på riktigt igen, har verkligen längtat! Fredagmornar 06:45 here I come! :)
Jag vet att det låter riktigt drygt överhurtigt, men det är en skön start på dagen och då har man dessutom fixat sin träning när man slutar jobbet på fredagskvällen.


Freedigitalphotos.net

Colting pannkakor

Tack Johanna för at du bloggade om det bästa pannkaksreceptet! :)
Jag gjorde det ikväll och det var mycket gott, åt det med blåbär, jordgubbar och keso. *mums*.
Dessutom mkt nyttigare än vanliga pannkakor.

Colting pannkakor
6 ägg
1 banan
3 msk jordnötssmör utan socker (visste inte att det fanns, men det var supergott!)

Ni måste prova!

RSS 2.0